Ha azt hitted, hogy a tavaszi esküvő a legnépszerűbb esküvői szezon, gondold újra! Kiderült, hogy az ősz az igazi és ennek jó oka van.

Bár sokan úgy gondoljuk, hogy a tavasz az esküvői szezonok csúcsa, a 2019-es WeddingWire Newlywed Report alátámasztotta sok esküvőszervező sejtését, miszerint az őszi esküvők a legnépszerűbbek. “10 évvel ezelőtt azt mondtam volna, hogy április, május vagy június a legnépszerűbb hónap a házasságkötésre, de az elmúlt években úgy láttam, hogy a legforgalmasabb hónapjaink a Szeptember, Október és November! – mondta Jenny Orsini a Jenny Orsini Events-től (Berkeley Heights, New Jersey).

 Kerline Docteur, a Joie de Vie Weddings & Events, LLC-től (Windermere, Florida) sem lepődött meg a jelentés eredményein hozzátéve, hogy ősz Orlandoban, ahol dolgozik, a szakértőknek is csúcsidőszak. “Sok párnak az ősz a legjobb, mivel nem ‘versenyeznek’ a nyaralásokkal, találkozókkal és más nyári vagy téli ünnepekkel” – tette hozzá.

Függetlenül attól, hogy ősszel tartanád a nagy napot, vagy csak érdekel, hogy miért lettek ilyen népszerűek az őszi esküvők, kikértük esküvőszervezők véleményét, hogy szerintük miért is olyan népszerű ez az évszak a modern esküvők között.

A lombozat lenyűgöző

Ahogy a levelek sárgába, narancssárgába és pirosba váltanak, majd lehullanak a földre, minden kétséget kizárva az ősz a leggyönyörűbb évszak egy kinti esküvőre. “Függetlenül attól, hogy a levelek már lehullottak, vagy csak most kezdenek színt váltani a fákon, a természet a legemlékezetesebb vásznat alkotja ilyenkor, hogy két ember összekösse az életét” – mondja Jenny. “Az ősz gyönyörű és élénk színei a legjobb fotóháttereket adják!”.

Az időjárás tökéletes

Az ősz a tökéletes köztes, ha az időjárást nézzük – már nem olyan meleg és párás, mint a nyár, de még nem olyan száraz és hideg, mint a tél. Továbbá, az időjárás kevésbé esős, ami a legjobb egy kültéri ceremóniának. “Egy kültéri, őszi esküvő nem csak az izzadástól menti meg a vendégeket, de még a pára sem fogja tönkretenni senki frizuráját” – mondja Amy Greenberg, a Amy Greenberg Events-től (Sherman Oaks, California).

A virágválaszték végtelen

A színek és elérhető virágok őszi esküvőkre egyszerűenn lenyőgözők. “Gazdag vörös, mély bordó, arany, lila, narancssárga és a zöld különböző árnyalatai – annyi lehetőség van játszani a különböző textúrákkal, mennyiséggel és gazdagsággal!” – mondja Jenny. “Fontoljátok meg a természetes elemek bevonását is, mint a fa és a fakéreg!”

A szezonális ételek karaktert adnak.

Az őszi évszakok a legjobbak az elérhető, finom ételvariációk miatt, Orsini szerint. Az javasolja, hogy használjuk a szezonális kedvenceinket a vacsora menüben, mint például a tök, körte, füge vagy gyökérzöldségek, és le is válthatjuk a köszöntő pezsgőt egy forró almaborra fahéj rúddal. “A kedvenc fogadóajándékom még mindig egy meleg almabor fánk!” – teszi hozzá.

Az év ezen időszakában kevesebb a nyaralás, ünnepek és események.

Az őszi esküvők kevésbé harcolnak más eseményekkel a naptárban. “Ünnepi hétvégékhez, nyaralásokhoz és iskolaszünetekhez képest olcsóbbak a repjegyek ősszel, ami anyagi gát lehet pár máshol élő vendégnek” – mondja Amy. “A nyári esküvők nehezek lehet szervezés szempontjából a nyaralások miatt, de az ősz legvége is probléma lehet az emberek hálaadási és karácsonyi tervei miatt.”

Jobb ajánlatokat kaphatsz.

Az ár is egy döntő pont sokaknak az őszi esküvő mellett. “Tavasz és nyár számít csúcsidőnek, amíg az ősz és tél inkább azon kívül van, ezért a párok sokszor a megszokott árak töredékéért tudják megszerezni álmaik helyszínét.” – mondja Amy.

forrás: https://www.weddingwire.com/wedding-ideas/fall-weddings-popular