Ha a gazdag vörös színekről, lehulló levelekről, forró csokoládéról és arany sminkről álmodoztok, akkor az őszi esküvő tökéletes lesz nektek. Mikor elkezdtek tervezni egy őszi esküvőt, nagyon sok mindent figyelembe kell venni, a helyszíni dekortól kezdve minden utolsó kis részletig. Szerencsére mi összeírtuk nektek, hogy melyik az a 10 dolog, amit tudnotok kell egy őszi esküvő megszervezésével kapcsolatban!

1, Foglaljátok le a helyszínt korán!

Ősz az egyik legszínesebb, élénkebb és gyönyörűbb évszak. Emellett, az enyhe időjárás azt jelenti, hogy nincs se túl meleg, se túl hideg kültéren. Ennek a kombinációnak köszönhetően az ősz egy nagyon népszerű időszak arra, hogy kimondják sokan az igent. Ami azt illeti, esküvőszervezők szerint a top 4 legtöbbet választott hónap között szerepel a szeptember és október. Szóval, ha a nagy napot a színes és egyedi őszi időben képzelted el, mindenképp foglaljátok le előre álmaitok helyszínét!

2, De mielőtt le tudnátok foglalni álmaitok helyszínét, azt meg is kell találjátok!

Ha őszi esküvőről van szó, olyan helyet kell választanotok amely kényelmes lesz a hűvösebb időjárásban is. Egy családias, rusztikus hangulathoz és az ősz színeihez tökéletesen illik egy pajta. Vagy, ha másféle helyszínen gondolkodtok, mindenképp vegyétek figyelembe a kültéri helyzeteket és szerezzetek fűtőtesteket vagy tűzrakóhelyeket, hogy élvezhessétek az éjszakát kültéren.

3, Az ősz színei egy lenyűgöző hátteret adnak egy kültéri esküvőnek.

Viszont tudjuk erről az évszakról, hogy elég szeszélyes az időjárás. Ha kültéri esküvőt szerveztek, mindenképp készüljetek fel egy B tervvel; beltéri helyszín, esernyők és takarók mindenképp jó ötletnek számítanak.

4, Amennyiben az időjárás túl hideg és esős, próbáljátok meg a benti helyszínt kidekorálni ágakkal, gallyakkal és levelekkel, hogy behozzátok az őszi hangulatot.

A lámpafüzérek is jó kiegészítők lehetnek, hogy megelevenítsétek az ősz aranyló színeit a nagy napon.

5, Használjátok a természetet inspirációként!

A lehulló levelek pompás narancssárgái, vörösei és sárgái tökéletesek egy őszi esküvő színeinek. A menyasszonyi ruhánál gondoljatok mélyvörösre, asztaldísznek sötét narancssárgára, arany kiegészítőkkel fűszerezve mindenütt.

6, A tökéletes fények!

Az ősz eljöttével hatalmas változások vannak a nappali órák fényeiben is. A fotózást is mindenképp ehhez igazítsátok! Szakértők szerint a legjobb idő ilyenkor a fotózásra 45 perccel naplemente előtt és után van.

7, Egyedi témájú koszorúslány és vőfély ajándékok!

Egy kisebb ajándék mindig egy kedves gesztus, amivel köszönetet mondhattok a koszorúslányoknak és vőfélyeknek. Szóval miért ne lehetnének az ajándékok is őszi témájúak? Gondoljatok kényelmes sálakra, meleg kesztyűkre, levél alakú ékszerekre, vagy akár narancssárga zoknikra!

8, Inspiráljon titeket az ősz megannyi élvezete és hagyománya!

Finomságként gondoljatok forró csokoládéra, sütőtökre vagy karamellás almára! További különlegességet adhat az esküvőnek, ha bevontok őszi hagyományokat is, mint például a tűzijáték.

9, Őszi virágok! 

Ha őszi esküvőben gondolkoztok, akkor mindenképp bele kell vegyétek az évszak színeit és virágait a menyasszonyi csokorba. A narancssárgák, mély vörösek és élénk sárgák tökéletes választások. Rózsák, krizantémek, tulipánok és szegfűk mind megfelelő virágok egy nagyszerű csokorhoz. Ezekhez hozzáadhatok tobozokat vagy vadgesztenyét, hogy még ősziesebb legyen a hangulat.

10, És végül, de nem utoljára, a menyasszony kinézete is egy fontos pontja az őszi esküvő megszervezésének!

Az ősz egy csodálatos idő arra, hogy megünnepeljétek az arany árnyalatait, szóval ne ijedtjetek meg egy kicsit több bronzosítótól vagy highlightertől a sminkben. Egy nagy trend most a menyasszonyi sminkek terén egy kis narancssárga és vörös a szemfestékben, ami tökéletesen illik az őszi esküvő hangulatához.