Az ősz az az évszak, amelyben mindenki talál valamit, amit szerethet. Ahogy búcsút intünk a nyárnak, el is kezdjük köszönteni a hűvösebb hónapokat, amelyek tele lesznek kényelmes ruhákkal, forró csokival és sokaknak pumpkin spice édességekkel.

Ha esküvőszervezésről van szó sok menyasszony és vőlegény figyelmen kívül hagyja az őszt, mint lehetséges évszak az esküvőre. Pedig a lehullott levelek, aranyló köd és élénk színek a tökéletes hátterét adhatják arra, hogy kimondjátok az igent.

Ha azon gondolkodtok, hogy ősszel tartsátok meg az esküvőt, erre kell figyeljetek…

Válasszatok egy ‘ősz-barát’ helyszínt

Mint az év bármely másik évszakával kapcsolatban, pár helyszín jobb lesz ősszel, mint máskor. Ha szeptemberben vagy októberben képzeled a nagy napot, akkor érdemes korán lefoglalni a helyszínt. Attól függetlenül, hogy év ezen szakasza nem a legnépszerűbb, sok top helyszín gyorsan be fog telni ekkora is.

Mindenképp olyan helyet válasszatok, ami működik ősszel és kényelmes mind nektek, mind a vendégeiteknek hűvösebb időben is.

Készüljetek fel minden időjárásra

Az időjárás mindig egy nagy kockázat tud lenni esküvőkön, főleg szeptember és október, mikor nagy esély van esőzésre. Attól függetlenül ha a nagy nap jelentős részét kültéren akarjátok tölteni, készülnötök kell beltéri opcióval is.

Ezt a vésztervet is előre le kell foglalni. Fűtőtesteket könnyű utólag rendelni, ha többre volna szükség, viszont ha sátor kéne, azt jobb előre beszerezni. Továbbá, át kell gondolni a padlózatot is, ha esős időre lehet számítani – egy sáros és latyakos esküvő senkinek sem a vágya.

Válasszátok ki a színeket

Az egyik legjobb dolog az őszi esküvővel kapcsolatban az összes szín, amit csak választani lehet! Használd a természetet múzsádként és keverd bele a nagy napodba a vörös, a narancs, az arany és a rózsaszín árnyalatait. Ez csak pár példa a megannyi vakmerő és élénk színből, amit használhatsz a csokroknál, dekorációnál és kiegészítőknél.

A népszerű színösszeállítások közé tartozik a csokoládé barna és elefántcsontszín, arany és mandarin, vörös és bézs, padlizsánlila és zsályazöld, tengerészkék és elefántcsontszín. Gondold át, hogy milyen témájú esküvőt szeretnél és használd fel annak a színeit!

Rakd össze a teljes képet

Az őszi menyasszonyok egyik kedvence a csipkés ruha hosszú ujjakkal, amelyekhez tökéletesen illik egy műszőrme vagy egy köpeny, ami a legjobb védelem lehet a hűvösebb idő ellen, nem beszélve arról, hogy nagyszerű kiegészítők is. Ezt a megjelenést már csak az arany és barna árnyalataival ötvözött smink és frizura teheti egésszé, melyeket tovább fokozhat egy vörös rúzs, egy narancssárga szemfesték vagy egy arany hajtű.

A koszorúslányok ruháinak és a násznagyok kiegászítőinek színeiben sem lesz hiány. A vőlegény számára jó lehet egy tweed vagy gyapjú öltöny attól függően, hogy milyen lesz az időjárás a nagy napon.

Helyszín dekoráció

Nagyon sok varázslatos dekorációt használhatsz, hogy megelevenítsd az őszi hangulatot az esküvőn. Lehet rusztikus hangulatú, bronz és arany kiegészítőkkel, ágakkal és gallyakkal, amelyeket fényfüzérek vesznek körbe. Vagy modern, mezei hangulatú fehér díszekkel, amely egyszerű, de elegáns.

Beszéljetek a választott virágosotokkal, hogy mely virágok aktuálisak ebben az évszakban. Rózsák, krizantémek, tulipánok és szegfűk ragyogó és gyönyörű színei lenyűgöző dekorációt alkotnak, melyeket feldobhattok fenyőtobozokkal és vadgesztenyével.

Étel és ital

A hűvösebb idő miatt sokan melegebb ételekre vágynak, szóval használjátok ki ezt az ünnepi étkezésnél. Ezekben az őszi menükben lehet sütőtök, forró csokoládé, karamellás alma és házikészítésű lekvár. Főételnek szolgálhattok pörkölttel, melyet vörösbor kísér.

Az esküvői tortára is kerülhet őszi dísz, virágdekorációval és bogyókkal. Cukorvirágok és egyedi mázak az ősz színeivel és szimbólumaival tökéletesen beleillenek majd az esküvő témájába.

Tökéletes tervezés

Az óraátállítás egy kis nehézséget jelenthet fotózásnál, viszont az őszi fények mégis varázslatos hangulatot kölcsönöznek a képeiteknek. Figyeljetek, hogy a legjobb időpontra tegyétek a fotózást a fények miatt! Ebben nagy segítségetekre lesz az esküvői fotósotok.